Saturday, November 24, 2018

Mеђународни пројекат DAREnet

Шта је DAREnet?
Иновације у одбрани од поплава од стучних тимова за стручне тимове
DAREnet је мрежа стручних тимова за одбрану од поплава у подручју реке Дунав, потпомогнута динамичном мултидисциплинарном заједницом сарадника као што су надлежни органи, академици, индустрија и многи други.
DAREnet пројект ће омогућити стручним тимовима из дунавске области:
- да се повежу и размене идеје са локалним и европским сарадницима у правом тимском окружењу
- да независно пронађу и анализирају главне недостатке у тренутној иновацији
- да развију неодстатке у заједничке нове стратегије за побољшање заштите од поплава у будућности
Заједница стручних тимова у дунавској области
DAREnet ће изградити динамичну мултидисциплинарну заједницу стручних тимова, који ће радити у склопу организација цивилне заштите. Овај склоп организација биће подржан од великог броја сарадника из области политике, индустрије и истраживања. Заједно, изградиће се интердисциплинарни екосистем са циљем развоја синергије, иновације и њиховог усвајање широм дунавског подручја.
Повезивање мрежа националих стручних тимова
DAREnet ће бити организован као мрежа националних мрежа стручних тимова, под вођством DAREnet Националних Контаката (ДНК), одговорних за укључивање националних заједница у регионалну DAREnet заједницу. Придружите се вашој локалној DAREnet заједници сада!
Стратегије иновације за побољшање регионалне одбране од поплава
DAREnet ће давати годишње смернице у којима ће бити наглашене најважније иновативне могућности за суочавање са главним природним и друштвеним изазовима у регији. DAREnet смернице ће створити основу за конкретне иницијативе у оквиру иновације, почевши од стручних тимова, стварајући јединствен портфолио заједничких концепата иновације за цело подручје Дунава. Смернице и иницијативе биће проактивно представљене националним и европским надлежним органима ради подршке будућим иновативним стратегијама у региону.
Развој организованог дијалога међу стручним тимовима у циљу јачања одбране од поплава путем интердисциплинарне сарадње
Побољшање капацитета иновација и увођење нових знања путем стварања заједница за иновацију, на међународном и интердисциплинарном нивоу
Подржавање увођења конкретних иницијатива за иновацију и будућу сарадњу, и припремање терена за политичке иновације
Допринесите DAREnet-овој online банци података и помозите нам да одредимо заједничке приоритете и иницијативе за превенцију, спремност, интервенцију и опоравак. Овај приступ ће усмерити и усресредити истраживање нових корисних иновација које користе стручни тимови. Ви сте DAREnet-ов главни извор информација за иновације.
Придружите се DAREnet Заједници!
DAREnet организује мултидисциплинарну заједницу стручних тимова, употпуњену сарадњом са надлежним органима, истраживачима и индустријом. Повежите се са локалним и међународним сарадницима у борби против поплава и искористите предност широког спектра искустава, знања и технологија који нуде најзначајнија и најефективнија решења за стручне тимове.
Видео DAREnet пројекта је посвећен свим стручним тимовима за одбрану од поплава. Овим путем, DAREnet вас позива да нам се придружите и заједно са нама активно допринесете развоју и иновацији заштите од поплава!

https://www.facebook.com/vladimir.cvetkovic.7330/posts/10217797435995491

https://www.youtube.com/watch?v=XMvicGEKMxM&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3ROozI61s04hIuQrkrAJMguktvF8yxnQ1aAnp3BOqs7fivKv5nXEb9IO8

No comments:

Post a Comment